Sportkinesitherapie

Externe medewerker
0471/032.903

Sportkinesitherapie is een specialisatie op zich ten opzichte van de klassieke algemene kinesitherapie. Deze therapie vereist een grondige opleiding die in een universitair milieu wordt gegeven.

Zij is van toepassing op alle sportlui, ongeacht van hun niveau of van hun leeftijd.

Door zijn diepgaande kennis van de anatomie, van de fysiologie en van het sportmilieu, kan de sportkinesitherapeut de mechanismen, houdingen en trauma’s begrijpen die aanleiding geventot een letsel en ze preventief behandelen genezen.

Hij is bevoegd om een functionele balans op te maken (daarbij rekening houdend met de wanverhoudingen van kracht en soepelheid van de verschillende spiergroepen, de houding, enz.).

De sportkinesitherapeut zal er voor zorgen dat de sportman/vrouw de weg van de terreinen terug vindt. De sportkinesitherapeut zal er voor zorgen dat de sportman/vrouw de weg van de terreinen terug vindt. Hij/zij kan geholpen worden bij het verschijnen van de eerste symptomen, preventief, na een trauma of na een operatie.

De expert zal de behandeling kunnen aanpassen naargelang van de sessies, maar kan ook een persoonlijk trainingsprogramma samenstellen.

De specialisten van het Cinabere Center zijn in contact met bekwame kinesitherapeuten die voor de kwaliteit van hun werk worden erkend.

De kinesitherapie gebruikt verschillende methodes: actieve of passieve mobilisaties,¬†proprioceptie, spierversterking, mecanotherapie, stretching, de techniek van ontspanning door de trigger punten, neuro-musculaire ontspanning, neuro-dynamieke technieken, verbanden (taping, strapping en K-taping), crochetage, elektrotherapie, ademhalingstechnieken, manuele therapie,¬†gebruik van zuignappen, …

Indicaties: meer informatie